SALSA DI RICOTTA E SPINACI
SALSA DI RICOTTA E SPINACI
Ingredienser
1 kg frisk eller 350 gr. optøet spinat
75 gr. smør
2¼ dl mælk
1/8 tsk revet muskatnød
salt og friskkværnet peber
150 gr. ricotta
50 gr. parmesan
400 gr. frisk pasta
Hvis der anvendes frisk spinat skal stilkene fjernes og bladene skylles meget grundigt i flere omgange koldt vand. Læg spinatbladene i en sautépande uden noget vand (vandet der hænger ved bladene er tilstrækkeligt) og kog dem i 10 min. Så snart spinaten er kølet af skal alt væden klemmes ud med hænderne og derefter hakkes fint.
Anvendes der frossen spinat så spring det første punkt over. Når spinaten er tøet op klemmes al væden ud og hakkes fint.
Put spinat og halvdelen af smøret i en gryde og dæk det til med mælken. Kog det ved middelvarme til mælken er forsvundet. Tilsæt muskat, smag til med salt og peber.
Bryd ricottaen op med en gaffel og put det i en ovnfast serveringsskål sammen med resten af smørret og parmesan. Sæt skålen i en varm ovn .
Når pastaen er kogt gemmes 2 spsk. af vandet pastaen har kogt i. Si resten af vandet fra og vend pastaen i skålen med ricottablandingen sammen med de 2 spsk pastavand og spinaten. Bland det hele godt og server med det samme
I Emilio-Romagna området er lasagnen ofte lagt i lag med en spinat og "Ricotta" blanding i stedet for en kødsauce. Den følgende opskrift er kommet frem via samme blanding, men er meget hurtigere og mere simpel at lave. En særdeles anderledes pasta opskrift.